jag vill inte vara speciell längre...

soffan.. igen! det är fan sjukt vad lite jag har kvar här, i Ljusdal. Det är som att alla vänner har tagit ett varsitt moln och flygit hundratals mil ifrån mig. Helt seriöst, det är inte många, om ens någon? som hör av sig till mig. Det är ju typ bara Emma och hon är tusentals mil bort på andra sidan atlanten. Det är liksom aldrig någon som skickar ett sms och frågar om vi ska hitta på något, iallafall känns det så.

jag blir nyfiken vad det beror på? är det jag som förvandlats till något monster, har mitt elaka tagit över mig själv så att jag verkligen är elak hela tiden, eller vad beror det då? varför kommer det inte naturligt att skicka ett sms eller dylikt till mig också? ja, det gör mig nyfiken och det  var typ längesen (om jag ens har varit det någongång i livet) jag kände mig utanför. Men det händer nu, idag, igår, hela veckan... jätte konstigt, men jag antar att det ska hända någongång i livet och kanske att det händer mig just i rätt tid? Och jag vet verkligen inte  vad det beror på; mig, dig, det, han, hon... dom?

Ja, jag vet att jag har vänner och att jag säkerligen är älskad. Men det är just det där, det som faller en naturligt? fattar ni? varför jag inte är en naturlig sak i vardagen liksom. Jag är ju typ bara en sån som man träffar när det är något speciellt.. nog för att jag är speciell, men idag vill jag inte vara speciell..- Jag vill vara en i mängden! Sen tänker ni säkert "ja men varför skickar inte du det där förbaskade smset eller ringer det där samtalet?!". Ja, det undrar jag också. för det första, jag kan inte bjuda in mig själv! vill man vara med mig så bjuder man väl in mig? jag avskyr att tränga mig på när jag kanske hört från annat håll att det händer saker eller att dom ska göra något. Det vet man om man känner mig, och ja.. det är jobbigt! skit är det.

ne, nu är det nog..! jag börjar mig helt plötsligt känna mig tacksam över att USA biljetten är bokad, konstigt.
hej.

trött, trött, trött, trött, trött

det enda ord som studsar omkring i min skalle just nu är, trött! när jag sitter och tittar på oth tänker jag på att jag är trött, när jag kör bilen, duschar, arbetsförmedlinge.. ja, ni fattar va? jätte trött. varför? kan ha någonting att göra med att jag plöjde lite OTH i natt... till tre typ (?). - men i sånafall är det lätt värt! då kan jag vara trött hela dagarna.

Har varit på arbetsförmedlingen idag. Sista gången på ett tag! SKÖÖNT. Jag har ju liksom ett jobb för en stund! Ska försöka få med mig mamma och titta om jag hittar någora resväskor, har ni några stora väskor på Ringen Marie?! nåväl. Det ska iallafall göras, ihelgen då? kanske på lördagn.. Men jag har inte fått något riktigt besked av min bror om hur det blir med den här halloween. - ska genast skicka iväg ett sms!

ahapp. Jag är trött, alldeled för trött för att skriva och gå in på massa grejer just nu! det är nog dags för ett till avsnitt nu.. om dom är klaaar snaaaart?!

PUSS

Jag är så himla duktig!

Soffan. Är inte det en himla bra uppfinning? jag är bara sååå värd den efter allt pappers arbete, besök på banken och skatteverket idag. Hemskt längesen jag var tvungen att vara så ordningsam och ansvarsfull. Har jag ens varit det? sorterat papper, ha mappar... Jag är ju mest ett bombnedslag! Men nu är jag så illa tvungen. Jag måste ju se till att allt är som det ska innan jag åker till ambassaden nästa vecka. - Mamma gav mig beröm idag! Men det är ju faktiskt ganska kul.. att ha koll på läget liksom! en cool upplevelse, det tog bara 19 år.

men ni, nu är ALLT klart inför besöket nästa vecka. Otroligt skönt, även något nytt. Jag är redo, en heeel vecka i förväg. Det är faktiskt något som aldrig har hänt förut! aldrig i skolan, aldrig någonsin. jag är ju experternas expert på att skjuta upp saker bara några dagar innan det ska vara klart, helst kvällen innan det är "redovisning". Men inte idag, idag känns det jäkligt skönt att vara klar en vecka innan! det här är iofs det mest seriösa jag gjort i hela mitt liv. Att pula på med alla visum papper och se till att mitt år i USA blir av!

Dock saknar jag Emma en aning, jag hade ju kunnat fråga henne massa saker nu och typ bett henne göra det åt mig. Då hon redan varit i min situation! men det har jag inte kunnat, så jag har klarat allt själv. De ni! put your hands together.

ne, nu är det dags för en natte macka, te och fortsättningen av nya Wallanderfilmen hos Herr. Larsson!
PUSS och kärlek till er.


skeppohoj för skvaller!

gud vad vi människor är nyfikna. Vi dras till skandaler och skvaller. Jag ser inte att det skulle vara fel? klagomål, tjat och prat förgyller ju allas vardag. "jag snackar inte skit", tycker jag är en väldigt välanvänd fras i vårat samhälle. Så vad är egentligen skitsnack och inte? för mig, är skitsnack när man hittar på saker. När man säger saker för att kanske själv verka bättre, då det går så långt att man pratar utom våran vetenskap. När man pratar om saker som kanske egentligen inte berör en, men man lägger ändå massa energi på saken. När man börjar "ta ut svängarna", när man bygger upp en egen sanning.

Jag tycker inte att skitsnack är när man sitter med en tjejkompis och pratar om en annan människa, så länge man vet vad man pratar om. Jag älskar att snacka om folk, vad som hände i helgen, vem som var med vem, vem som gjorde vad.. Jag bara älskar skvaller! och jag älskar att framföra skvaller, nu ska man ju dock ha jäkligt klart för sig att det som man inte ska snackas högt om eller det som mina närmaste vänner säger till mig, - det stannar hos mig! men för övrigt.. ja, då är jag nog den där människan som folk hatar i Ljusdal. "massa jävla skitsnack", men är det inte underbart så säg? säg mig.. vad ska man annars prata om, hur ofta pratar man egentligen om vädret? intressen? eller tjae, vad kan man ens prata om? - ne, i verklighetens verklighet snackar nog alla om alla. och alla verkar må bra av det, tillfredställd på ett eller annat sätt. Kanske över att man vet någon som nån annan undar över eller helt enkelt över att prata om saken. Skratta åt saken? bli förbannad över saken? ah, ni fattar.

Men kom ihåg, att det är inte skitsnack jag sysslar med utan bara skvaller! oftast något som jag vet är upp till 75% säkert och har en bra källa. hahah! ja ni, visst är det väl underbart att vara nyfiken. Jag skulle vilja påstå att: frågar man inget, får man ingenting veta! och vem vill inte vara en allmänbildad människa?! haha.

Som nu, nu tänker jag snacka om kontorsvaruhuset i Ljusdal. Jag fattar ingenting? och varför säger man , vi fixar det här åt dig. hämta datan imorn så är allt installerat och klart. Men nu, nu måste jag göra halva jobbet!(?) hallå där! Får jag halva din lön för god service kanske? eller kanske en billigare data? noope. Det verkar inte så, jag har fortfarande inte fått en lönespecifikation.


tack ska vi ha.

Hade en väldigt trevlig kväll igår. Vänner, gitarr och glada humör! det kunde inte blivit annat än bra. Emma var även med på ett hörn, I cam över msn. Ännu bättre! hamnade på stadt runt ett, då vi insåg att vi egentligen lika gärnat kunde ha stannat hemma eller iallafall gått på nattmatchen. Men ne, vi gick in på stadt hur som helst. Faktiskt ganska mycket folk tror jag? jag hade trevligt och dansade massa... Det är ju enda stället jag dansar på nu mer. - Ska googla på dans skolor runt i Cleveland efter detta tänkte jag! Hilary dansade balett en sväng, så då finns det ju iallafall balett klasser. kul!

ah, jag hoppas att min dator blir klar imorn! vill ha den nu helst. vore kul! Dagen har jag tillbringat med micke och tvättat bilen, vi hälsade på i Föne en sväng också. Casper är ett hemskt sött yrväder som det inte går att hejda! han är ett duracell batteri, går o går o går. och från yrväder till yrväder, träffade mina brorsbarn när jag kom hem. - var får dom all energi ifrån? man kan ju hoppas att Evan och Hilary inte har så där mycket energi... då kommer deras Au Pair bli utbränd efter en vecka! hehe.

Nu är det nog film, alltså dags att sova :)
PUSS

Alkolist? javisst. (?)

Lördag. Igår var det fredag, en trevlig sådan. Åt god mat med mamma och pappa, drack vin och googlade om min framtid som jude. Sedan åkte jag till Järvsö och Condis, där mina vänner satt och bärsade. Så jag hakade på den trenden, den här nya trenden om att vara nykter i fullas sällskap går fet bort den här helgen.. - eftersom att jag kört på den trenden länge, (Hör ni det mina kära fastrar som tror jag super och dricker mer än allt annat och tutar i min farmor att jag är alkoholist typ. Klagar hos Pappa osv osv). Jag har inga problem med att vara nykter när andra är full, jag tycker oftast att det är mycket trevligare att gå ut nyktert, faktiskt! anledningen till alla flaskor och glas på korten på min facebook är att det är bara vid dessa tillfällen som kameran är med! och ikväll blir det fler kort, i ren trots.

Ska ha ett försenad födelsedags-fest, samt någon typ av "sista helgen jag går ut med kompisarna på ett tag"-fest. Jag ska bjuda på varm smörgåstårta, då det är den enda typen av smörgåstårta jag tycker om! den är bara för god, jag är bombsäker på att Frida HB kommer älska den! ah, det blir mys med vännerna helt enkelt. Och jag hoppas på Wallers ikväll ;)

Nu, dags att vara social, klä på sig och fixa lite.
på återseende.


Happy birthday to you!

yes. Sitter vid köksbordet, jag och mamma har fyllt i visum papper. Emma, fyllde du i online eller förhand? jag tycker det blir så kladdig med all jädra bläck. Sen, hur gjorde du med internationella körkortet? hur ska jag fylla i det? hjälp?

aja, det blir nog bra det där också.. mer eller mindre! jag ska umgås med Maja och Joel ikväll. Vi ska nog på hockey, men jag känner för att sitta på condis och dricka några goda drinkar? jag ska ju trots allt vara nykter nu i ett år framöver, rena rama avgiftningen. Blir bra det! imorgon ska jag tillbringa kvällen tillsammans med mina vänner, vi ska dricka gott och jag ska bjuda på varm smörgåstårta och lite sallad :) gott, lova! Sedan blir det utgång oså.. Det är ju "dex"-helgen. Så den ska som vanligt firas med buller och brak. - det bara ska vara så!

Det är Evans födelsedag idag! han fyller 9 år. Evan är ju min hostfamily-barn. Trevligt va? Judy (mamman) gjorde massa pannkakor till frukost och så.. vad amerikanskt va? GRATTIS EVAN!


hoho

hade ett nytt rekord igår faktiskt :)

ett hjärta.

jag gråter, jag tänker, jag skrattar, jag saknar Emma!
varning på stan.

Vill bara varna alla inom Hudiksvalls kommun ikväll... För en lång smal kille, kan förmodligen inte gå rakt och sluddrar som få. Oftast otrevlig och stor i käften när han är full, samt vet inte hur man beter sig bland folk. kepan på sne eller bak&fram (tuffa killen). - men säg grattis! han fyller år, nästa vecka.

ah, i det här inlägget behöver jag nog inte nämna några namn då redan namnet ploppar upp så fint i ens huvud medsamma man läser inlägget.. alltså, varning på stan hörrni! (tycker dock mest synd  om er som vistas i hudik och bockarna).

jag får klaostrofobi i min egen kropp.

satte mig och försökte på visum pappren idag. Man skulle väl kunna säga att vissa saker får en att lyft på ögonbrynen och att tankegången sätter fart. Men ska be mammsen om hjälp också, sedan ska jag ringa nångon på Au pair in America. Var till hudik idag, hämtade passet. - jag är vacker, okej? tyckter att det kändes fruktansvärt onödigt att åka till hudik (HELT ENSAM) bara för att hämta ut passet (det tog max två minuter), så jag tog min fina blåa till fyren parkeringen och gick in och kikade lite i affärerna. hittade ett par skit snygga skor faktiskt, men är inte riktigt säker på storleken än.. dock borde man vara det innan man pungar ut med 700 spänn huxflux, men jag är inte känd för att ha koll. Och det blir nog garanterat kanon hur som, eftersom att dom är så otroligt snygga. Ett par skor som passar ypperligt till vardags, - och fest!
Fick även punga ut med massa rikstaler på Gina, dock fick jag bara med mig två klädesplagg. Resterande som fyllde påsen var armband och örhängen. Dom var bara så hemskt fina! Gick även över det korvluktande gatan över till HM, men om möjligt så är det hela världens mest värdelösa HM. Inte ens en fin väska!


jag hatar folk som ljuger.

"Olofs palmes mördare kan få fängelse...(?)"

guuud. Vad jag hatar min data! den är helt värdelös och kan ingenting, verkligen. Det lyssnar aldrig på mig. jag blir såå irriterad!

Ahapp. Jag har iallafall hemskt fina naglar nu! kul. har även ett par hemskt bra skor, har klackat om mina favvo stövlar så nu ska dom tåla vintern :) eller nått.. vet ju inte riktigt hur vintern är i Cleveland. Men jag antar att dom ska tåla vara ute på något café eller en repa med barnen typ. Måste ju ha ett par kängor också, så jag kan leka med dom i snön, göra snögubbar osv. Blir kul, måste köpa mig en fin mössa också. Dock skulle jag ju behöva en data också... mest av allt nästan! mamma, pappa? kanske en liten sponsor :) fick även ett mail från tatuerings studion ikväll. Han skulle kolla om dom hade någon tid (: spännande! dock har jag inte råd med porträttet nu, så det får bli linblomman istället. Så får jag ta det andra sedan...

Micke och Eva bjöd på middag ikväll också, gott vare! fick ta lite mer spagetti idag också :P hehe.
- oj vilket tråkigt liv jag har nu för tiden... Kommer inte ens på något att skriva om, inte ens något som gör mig upprörd idag. fast där ljög jag så det stod härliga till!!!!

Var det någon mer än jag som vaknade, gick in i köket och såg Ljusdals-posten ligga på bordet med första sidan uppåt?! okej. Ja, då hoppas jag att det var fler än jag som började dagen med att bli förbannad! "Dödskörningen kan ge fängelse". Ursäkta, vadå kan?! vad hände med ordet ska?! jag fattar ingenting. Jag började koka, hur i hela jävla helvetet kan man inte ge den där Helene fängelse?! en liten liten fråga. Sen skulle jag vilja fråga domaren, okej.. din mamma/dotter/son/fru blir överkörd, död, mördad. - hur gör du? inte en chans i helvetet att den skulle svara " eh, kanske fängelse men det bästa vore ju att ge henne vård för hennes problem". eeeh, ursäkta!? vad  är detta för jävla idiot värld vi lever i. Här låser man in idioter som lurar folk på pengar, på livstid fängelse. Grejen är, att dessa människors liv gick runt iallafall trots att dom inte fick pengarna på direkten. Dom märker knappt att dom är borta! men okej, ge honom livtid. Vems jävla liv påverkas av den skiten?! men nu, när en kvinna (som själv är mamma) sätter sig i en jävla bil med sjukt, sjukt.. Helt otroligt mkt promille i blodet, denna kvinna överväger man vård?! vadå vård?! hon har för i helvetet satt sig själv i den här jävla situationen, hon är för fan en  mördare! hon har mördat en kvinna, vars familj blir lidandes resten av deras liv. Hela livet är förstört? på grund av en människa, en jävla pajas som inte kan bete sig som en vanligt folk. Hon är ett jävla monster och mördare. Ska hon få vård?! vad hände med livstidsfängelse nu?!?! nej men du. oj, fettogubben på statens kontor fick inte sin lön... "GE GRABBEN SOM HAR LURAT OSS LIVSTID. Och ni, glöm inte att ta hand om fallet angående fyllemordet i Ljusdal.. Det var visst en kvinna som blev "påkörd" där och dog av sina inre skador". Så fan heller, hon dog på grund av föraren. En mördare. DOM idioterna som tar andras liv och som påverkar hela en familj, en hel ort.. Dom borde låsas in bakom gallret, - tortyr borde även ingå i deras straff! sup dom full och se hur mkt dom egentligen klarar av. Är man så jävla matcho att man lätt klarar allt, köra bil exempelvis. Sätt dom i cellen, ge dom stryk tills att dom gråter och ber om sitt liv får vi se hur jävla kaxig och stor i käften dom blir. - och ni, ni kan anställa mig på heltid som en "cell-arbetare". Med glädje, dom asen ska inte få vistas utanför gallret för resten av deras äckliga små liv. Dom ska aldrig mer få se deras familj igen, för det är exakt så som dom har sett till att någon annan får det.. för resten av deras liv.

okej, där har ni visst en sak som gjorde mig upprörd idag. Nu måste jag sluta för snart börjar jag skrika och alldeles kallsvettig blir jag också! jag ska åka på pace nu och svettas på riktigt, samt bli av med all arghet som började bubbla inom mig.

På återseende.en liten natt-puss.

Mammsen pratade med Judy ikväll. jag missade henne, dum som jag är glömde jag mobilen hemma när jag åkte till Järvsö för middag! jobbigt. Men mamma sa att hon var jätte trevlig och hon hade babblat på om familje, cleveland, jobbet osv osv. Känns ju bra att mamma också tyckte gott om Judy!

Jag har alltså stillat mitt begär, middag på Condis gör susen. Åt biff och pomme anna! yummie.  Efter maten åkte vi till säljesta och tittade på pocahontas (stavas det så?) och drack te. Vi hade lite fredagmys såhär på en söndag, inte helt fel hörrni.

happ. Imorgon tänkte jag gå till tattueringstudion, om dom har öppet såklart. Ska höra lite pris och vad som säger, vi får väl se om jag hinner med en tattuering innan resan ner :) det vore ju toppen liksom! Jag längtar faktiskt lite till att få åka ner till Cleveland, Ohio nu. Mest är jag  nyfiken på familjen, huset, staden och hur allt är där nere! hur det ska gå för mig att inte äta pork eller räkor i huset typ.. räkor liksom? det är ju en del av mitt lyxiga liv. Men å andra sidan så äter jag ju inte det så ofta utan Emma. heh!

ääh.. orkar inte skriva!
natt PUSS

A beautiful nightmare.

än har inte barnen kommit, konstigt! jag tycker iallafall att man ska höra av sig hur som, ska dom hit ringer man och säger "hej, nu åker vi" och ska dom inte hit ringer man och säger "Hej, barnen blir kvar". Okej? lätt som en plätt. Och man slipper det dära "kan inte ifall att dom kommer...", så nu vet ni det. Eva, Micke eller Birgitta! lätt som en plätt och inte alls särskilt jobbigt. Dock hade dom pratat med mammsen om barnvakt, satt jag har ju inte särskilt mycket med det att göra. Men ah, jag kan ju bara inte låta bli... Klart man blir besviken om man inte får veta nå, när man ställt in sig på att leka lite. ah, it's no big deal (?).

Skickade iväg ett sms till Maggan när jag vaknade.. Ni vet, när man vaknar och riktigt känner smak och lukten av något som man vill ha. Så var det imorse, jag ville ha Condis mat till middag och Condis mat it is! wonderful.
Det är tur att jag har några människor som ställer upp för mig när jag är sugen på Conkan! :)

- drömde dessutom en fruktansvärt jobbig, men väldigt bra dröm. Det var en sån här dröm som man vill leva i men när man vaknar inser man att.. nee, just! det var inte så. - otroligt jobbigt.
Hur som, så hade jag någon typ av "hejdå"- middag.. Massa människor var där och det var jätte trevligt. Men sen så när jag ska gå ut från lokalen möter jag någon, Alexandra Paalanen. Hon hade en söt lite bukett med självplockade lila och gula blommor. Och så bara liksom log hon jätte trevligt, jag blev så himla rörd och glad så jag började gråta. - hon kom också på min middag liksom!
Det var väl en trevligt dröm, man skulle vilja att den var sann och det var fruktansvärt jobbigt, faktiskt, att vakna och inse att hon inte alls kommer att vara på min middag i dagens läge. - om jag nu har en! (?)
mm... så var det med det! det värsta var väl typ att det enda som var sant med drömmen var tårarna. För dom var bannemig där! taskigt av drömmen tycker jag. - Att jag inte fick något annat av den liksom! typ, Alexandra? kan man inte få en låtsas liksom, som man kan smsa lite med och sitta i en soffa med. Som slickar ur dipp skålarna så man knappt behöver diska den, som kommer och kramar en när man ses så hårt att örhänget tränger in i skallen. - Ah, ungefär så... konstigt.

nu får det vara bra.. Det jag ville komma fram till var iallafall att såna drömmar är bra och väldigt dålig. Sanningen kommer i fatt en. Man börjar tänka och inser att det är en jävligt dålig situation vi, för det är vi som satt oss i den. Det är trevligt att vi gör någonting tillsammans, trots vår frånvaro.
helt klart en sån dröm som man vill sova kvar i, för det är ju såå jobbigt att vakna.

PUSS.Nattmössan är på

ooh, vad gör man vaken egentligen?(!!) trött är jag ju, som en gris. Men trots det kan man ju baara inte slita sig från älsklings bloggen (Som nu förtiden är ännu snyggare än tidigare! tack vare, Malin Hultin!) och sen kan man ju inte lägga sig och sova gott utan att ha checkat in fejjan en sväng (nej Marie...du är ändå värst!).

Har varit till Bollnäs fram och tillbaka också.. Men annars så har jag ätit gott och grattat min far, men mesta delen av kvällen har jag tillbringat framför datan. INTE framför fejjan dock, utan The sims 2. haha! man blir som besatt, och kan du förstå att det är lika rolig idag som det var när jag gick på skolan "här borta" som min bror uttryckte det. Han retade mig lite, men Frida försvarade mig. - Thomas, du brukar ju faktiskt spela bilspel på tvspelet också, när du är själv! ja, han är ju trots allt 9 år äldre än mig, så jag tror att han vann den duellen om att vara mest töntig. faktiskt!

ööh. Ah, imorn ska vi vara barnvakt.. känns som att jag kanske verkligen borde sova nu för att orka med dom små liven (: heh.

puss i pannan under nattmössan .
- Emma, älskipälski.

jag kan inte fatta det...

jag är helt slut i armarna... pumpade nog lite för mkt idag! hahaha.. väärsta klyschigt det lät ^ men det är faktiskt sant. Jag drog en repa på pace ikväll, efter många om och men. Jag stod och hade världens beslutsångest ska ni veta (kanske att den den beskrivningn av vågen passar in på mig trots allt). Hur som helst tog jag först på mig underställströjan för att ta en tripp runt kläppa-Ämbarbo. Men sen slog det mig att jag kanske skulle gå på pace istället, tog av mig tröjan och tog på mig linnet istället gick på toa.. kom ut, tog på mig underställströjan igen, tog på mig linnet igen.. Tillslut som mammsen fram och sa, "fjant. åk på pace!". Så då behöll jag linnet på och åkte dit. Skönt, orkade konstigt (väldigt konstigt) nog mer på crossen idag. Antar att en Mama tidning gör susen! var lite svårt att fokusera på texten i skumpandet, men det var ju mycket bilder iallafall :)
- snart får jag ett eget pace, i mitt egna hem, i mitt USA!

Det är alltså prick en månad nu (fredag). En månad tills att jag står på Arlanda, rädd och förväntanfull. Vinkar adjö till Sverige och hej till USA. Fattar ni?! jag ska åka till USA, jag ska booo i USA i 13 månader, jag ska leva i USA, jag ska jobba i USA, jag ska skaffa ett liv i USA. USA USA USA USA!!?!?!?! hallå. jag kan bara inte fatta det! det låter ju helt löjligt, men det är faktiskt sant. helt på sanning är'e! jag måste läsa på om Cleveland, judendomen samt baseball. haha! det är väl ungefär det jag känner att jag behöver ha kläm på. Har även fyllt i de första pappren till mitt blivande visum. Duktigt! har även varit till hudik idag och förnyat mitt pass. - jag gav tusan i affärerna! urscha vad fult det är i hudik....
Dock hade jag laddat för en subway macka, men det kom som en chock! SUBWAY VAR BORTA... Vi åkte förbi den tomma lokalen 3 gånger innan vi faktiskt fattade att det inte fanns längre. hah! helt dramatiskt. Men det var faktiskt skit jobbigt, jag har ju lite svårt att ställa om sådär plötsligt. - har jag ställt in mig på något så ska det blir så... det måste väl vara fler än jag ?! jag vet iallafall att Hamrebjörken också blir sur av det. känns bra!

USA USA USA USA USA USA USA USA.
kan du fatta? för ungefär.. ska vi säga 6-7 år sedan sa jag och Natalie att vi skulle åka till NY 2010. Då hade jag gått ut skolan och vi hade hela livet framför oss. Okej, Natalie! nu har jag alltså mig biljett bokad, men vart är du ?! :) kom till mig och fira nyår i NY, vetja'! blir kul, lova.

jag kan inte fatta det.. USA USA USA USA USA USA USA!
natt nu. Sjukan imorn!
PUSS


Cleveland is the shit!

jag kan inte sluta le, det blir bara rekord hela tiden :D FAN vad bra ni är! haha.

okej, idag vad jag alltså inte arbetslös utan jag och Drutten spenderade några timmar tillsammans på vårt käraste Condis. - där vi för övrigt har slutat :) heh. ah, det har varit lugnt hela dagen.. Jag hade ingen disk efter lunchen stående, städlistan hade jag gjort, inga gäster... det var ju tur att personen som stängde kvällen innan hade fuskat en del (host host, tror det var min boss). Då fick man städa lite extra, men det tog ju typ 5 minuter.. Så jag rullade bestick istället(?). Okej, och nu hade jag gjort det också.. sen då? ah, sen.. jag tog mina 5 minuter, tog en stor kopp kaffe och inväntade gäster! då kom det två män i jägaruniform och fikade. Dom gick och då var det bara jag och Drutt kvar.

Slutade så småningom och hämtade då tjejerna (+ leo) på dagis och fritids. Åkte hem till Hanna och Johnny, tittade film.. "lagade" pannkakor (Maja gjorde ett gott försök, men det slutade med att vi ringde till Condis och beställde hem ett gäng istället) och efter sena middagen var det läggdags för barnen. Automatiskt hamnade nattnings ansvaret på mig då Maja försvann som en fis i rymden när man sa "läggdags". Så jag satt där och läste saga efter saga, bok efter bok. Men det var ganska mysigt faktiskt! dom små liven somnade en efter en. Jag är en grym barnvakt! haha. Judy, du kommer inte att bli missnöjd xD

Läst Emmas blogg (emmmaolsson.blogg.se) och hon skrev att en i hennes grupp ska bo i Cleveland! precis som jag, grymt.. Det är alltså inte bara jag som ska dit! Imorgon ska jag åka till hudiksvall och förnya passet, köpa en ny bh då min gick sönder bara sådär (?). Dålig bygel typ! aha, okej.. så nu vet ni det också. Känner för att gå runt i en stad och mysa lite också. Det är förjävligt att hudiksvall är så fruktansvärt äcklig bara, HM är uselt och det luktar korv överallt. Men ah, jag kanske ska ge det en chans! det är typ den enda staden jag kommer till den här veckan. snaaart, ska jag till stockholm! ska försöka förbruka mitt makeup store presentkort då också! det får bara inte gå till spillo.. SMINK liksom?! det är ju A och O i ens liv, typ fast med utan typet.

aha nehe. Ska försöka komma iväg tidigt imorgon så lite sömn vore kanske på sin plats! ursch vilket tråkigt inlägg känner jag..
God natt.

bilden ger mig en känsla av att baseball är en hyffsad stor sport där... för visst är det en baseball plan? (!!)


jiiihoo!

hörrni. Ni har slagit rekord igen! :D coool.
- jag ska nog fråga min hostmamma om hon kan sponsra mig på min blogg... jag menar, det räcker ju inte med att dom kommer att ge mig lön en gång i veckan i 12 månder :P


mm, ligger i sängen nu. Det är typ dags att sova lite, jag ska ju faktiskt ställa klockan tills imorn. Jag är alltså inte arbetslös imorgon! :) (jag hade iallafall tryckt på "gilla knappen" om detta var skrivet på fejjan, du med va? En annan sak som gillas är att jag har spenderat hela eftermiddagen hos broder och kvällen hemma hos Joel och Maja. En bra dag idag! jag känner mig även taggad till att åka till USA nu. Just nu känns det himla bra och jag längtar! är dock lite nervös över om jag kommer att hinna med allt innan avfärd. Måste ju förnya passet innan jag kan påbörja alla visum papper.. hur lång tid tar det egentligen?! men men. Får väl helt enkelt flytta fram det då om det inte skulle hinnas med. Men jag gör mitt bästa, kommer dock inte iväg till hudik och polisen förän på torsdag (!!!). Så jag hoppas att ambassaden kan ta emot mig omgående sedan.

mm, nu ska jag kramas med mikael och somna till någon dålig komedi såpa på tvn.


God natt mina vänner och ovänner.


jul - och nyårs planer, allra redan!(?)

Hon ringde igår igen, Judy! my HostMom. Vi pratade om julen, dom är ju judar och firar därmed inte den högtiden. Men hon vill inget hellre än att jag ska få fira en riktigt amerikans jul! så hon gör allt för att jag ska få vara med om en sån. Jag berättade om att min bästa vän Emma var påväg ner till USA då. Då brast hon ut i en högljudd och väldigt speedad röst "HEY, ASK YOUR FRIEND HOW THEY WILL CELEBRATE THIS CHRISTMAS?!". hah! jag bor hos en smart mamma (att hon hjälper sjukhus att hitta sina specialla hjärnspecialister säger ingenting, nu har hon visat vad hon går för hörrni!!) och det ska jag såklart göra.. eller jag har förresten redan sagt det till Emma. Hon skulle prata med sina mammor om saken, det vore väl jätte trevligt? att få fira jul med ollepolle. Jag citerar: "om inte Emmas familj är lika öppensinniga och välkomnande som oss, så hittar vi en localfamily som du kan fira med här!". haha! vadå pointera att dom är vänliga?! Jaja, Judy har alltså redan planerat min ledighet.. aha, bra början! är där en månad sen får man redan ledigt. Vilket behov av au pair har dom egentligen? :) skämt och sido. Judy skulle ta en time out från den 21 dec till 3 jan. Det är alltså då jag får vara ledig.. vad sägs om att fira jul hemma i Ljusdal?! :P haha. naae, men nåväl. Hon har även sagt att jag veeeeerkligen borde vara i NY över new years eve', - you can't miss it! det ska tydligen vara något stort ståhej där då.. jo jag tackar jag! vad kan vara större än Ljusdals nyårs firande? vi har ju allt, fyverkerier, champange, vissa går även ut och ställer sig på brokvisten och säger "gott nytt år", skålar.. sen efter 5 minuter börjar man huttra och säga "nee ursch vad kallt, vi går in igen" och sist men absolut inte minst: en gubbe som räknar ner på tv. (tror att gubben visas över hela sverigen, men ändå). NY, du har inget att komma med.. Big apple liksom vadå? pööh.

nae, ni fattar va? DET ÄR HELT SJUUUUUUUUUUKT. jag är alltså jäkligt sugen på att fira nyår i NY, the city liksom. Jag är inte den som är den, jag måste knyta lite kontakter tror jag. Jag kan ju inte åka dit själv liksom, någon liten amerikan eller au pair som planerar att fira nyår i NY(= NEW YORK, för den som inte fattat) i år??! call me. haha! fattar ni, jag sitter här på mammas kontorstol och planerar mitt nyår. - som ska firas på andra sidan atlanten den här gången! om jag var er skulle jag vara bra avis faktiskt.

haha! sen skulle jag vara himla avis på min mini cooper S (sport) också.. röd med svarta fartränder (: deni!
nåväl. Ska dra mig uppåt skogarna: TALLÅSEN! för att hämta Billy på fritids.

PUSS PÅ EMMA SOM ÄR I NY, hon är duktigt och jag är stolt att hon satte sig på planet dit. I LOVE YOU! (för att påbörja mitt liv som amerikan).
- jag har ju alltså inte åkt än.....


19 år och blont hår!

Hemskt mycket grattis på mig, Sofia Veronica Gustafsson. Jag fyller då 19 år idag och har alltså en mer erfarenhet av lördagar.

Igår var det lördag. En fruktansvärt dålig sådan! massa massa bråk, jag hämtade alla grejer ur lägenheten. Sedan var det sista lördagen med Emma, vi träffade Maja som också hade en hemskt dålig lördag. Så det var liksom som gjort att vi tre skulle sammanstråla på Condis för lite tjejsnack och mys. - Condis är väl nästintill det bästa man kan ha en sån dag! jag älska mina flickor jag. Det var så fina kontraster på Condis igår, i ena hörnet satt ett gäng killar och drack bärs och skojade.. i andra hörnet satt vi, tre tjejer under en filt ihopkurade, gråtandes och nästan mest bara tysta. Men det var bäst, vi är bäst! no matter what.

Jag hann med så mycket igår.. Först tog jag mitt pick och pack, lade mig i sängen och pratade med Maja, umgicks med en snäll pappa och farmor. Fick braa sms av min älskade Eva, fick ett samtal av världens bästa syskonbarn som bjöd med mig till färila, kom hem, fick ett samtal från "okänt nummer", var på condis i ett par timmar, en biltur med flickorna samt efterfester. Samtalet, visade sig vara min kommande värdfamilj! Yes, hon avbokade alla samtal med dom andra Au pairerna och klickade på "match-knappen", så nu är jag matchad hörrni. Med en familj med två barn, 11 och 8 år. Vi har sagt att jag ska resa den 16 november om allt går som det ska. jag är upprymd av massa olika känslor; tvekan, glädje, lycka, avsky, nyfikenhet, rädsla, oro, mod osv osv.. Allt på samma gång och alla dessa känslor får inte plats i mig, det är dagens sanning! trots att jag är stor så får det inte plats. Man känner hur dom bråkas och fajtas där inne i skallen och magen och ryggen och överallt. - Det gör ont! Men jag får helt enkel se detta som en erfarenhet.. jag måste ju lära mig att försöka hantera dessa känslor, men inte idag. Idag ska dom få strömma omkring i hela mig.

ska bjuda min familj oså på middag ikväll tänkte jag, min bror röstar för rotmos och fläsklägg.. Men jag är mer åt stuvade mackisar och korv! det har jag varit sugen på sen igår kväll/natt. Har ju även sagt att jag ska baka något, men vad?! ska titta i receptboken tror jag.

- Klockan två i natt går bilen mot Arlanda...


solen skiner (?)

en lördag idag. Hemskt vad många lördagar man har levt nu.. Jag tänkte nu ta på mig ett uppdrag och räkna ihop alla lördagar. vad blir det? alltså typ 4 gånger 12, gånger 19? öh. okej, jag lägger ner. Matte är ju alltså inte riktigt min starka sida, så jag tänker inte riktigt spela duktigt. men jag är ju  helt klart duktig på något annat... typ, på att dansa? jag är även hemskt duktig på att prata och vara sarkastisk? samt på att vara elak. haha, yes! fan vad duktig jag är. Kanske att jag ska bli en kritiker, en känd sådan. Jag ska alltså vara med och prata om kändisar och hur dom lever på radio, tv och i bloggen såklart. På sidan av detta ska jag ju vara en klok och duktigt socionom som tar hand om barn. ser ni också ett samband här? nej, inte jag heller.

Var på middag hos familjen Ericson (jag har just lärt mig att stava namnet rätt)/Olsson/Skyttner(/Gustafsson). Jag har ju alltså själv bjudit in mig till den familjen! haha. men jag tror inte dom har något emot det, för Marie och Peter bjöd ju in mig nu. Jag ska bo där varannan vecka framöver^ haha. det blir kul, lova! plus att Madde och Linda var ju bästa kompisar också.. och nu är dom någon typ av syskon! då borde väl jag och Emma också kunna agera syskon? plus att Emma kommer ju inte ens att vara i landet så det kommer absolut inte bli några problem. Hon kommer ju inte ens att märka att jag nu mer är hennes syskon!(?) det blir bra. Hemskt trevligt att jag trots allt fick ut någonting av Emmas resa. HEJ DÅ EMMA OLSSON! och ta namnet med dig, - jag stannar här!

Skämt o sido. urscha! det är nog enda gången av alla mina lördagar i livet som jag inte längtar till min födelsedag på söndagen. Men jag hoppas på en smootiemixer i present, men vadå? ska jag sitta här och dricka smootie själv då, när det är Emma som äääntligen har lärt mig att dricka det. Äh, behåll er smootiemixer "hemmabutiken". ehm, aha.. yttligare ett till inlägg som Emma. Är hon ens värd alla dessa klickningar på alla bokstäver på detta bord? njaaaae. jag kanske ska börja skriva om vädret nu....

- skolen skiner, det är kallt, lite löv på träden och luften förgiftad av alla avgaser!
dags för mig att åka iväg...

helt okej.

en biljett tur och retur till New Mexico kostar typ 6000 :-
fattade mig inte riktigt på sidan dock.... Jag  behöver ju inge boende! jag ska ju bo hos dom.

REKORD!

Wooohoo! Ni har slagit läsar rekord igen gott folk. Coolt! mera mera.

Nåväl. Var ju och hämtade barnen idag när dom slutat för dagen. Dom är så söta, Billy springer in efter väskan och börjar besviket med att säga: "Faster, ringde inte min pappa dig idag och frågade om du skulle komma på skolan och hälsa på?". Jooo, klart att jag ska hälsa på honom på skolan :) kan ju hoppas att dom serverar sussies köpptfärsgryta just den dagen! ooooh. Så himla fina minnen, från tiden på Ämbarboskolan. Det var inte igår! jag börjar typ bli gammal. Den andra filuren vägrar ta på sig jackan, men försöker med att ta med sig dagmammans katt hem. Dock blir hon hemskt ivrig när hon ser bilen.. Springer och pekar på bildörren och säger på typ "ama sjitta hä". Ja, precis på samma ställe som igår! dom är söta. Broder bjöd även på middag idag också, jag fick ta lite mera mat idag.. trots att stripsen var slut! otroligt.

Har även hunnit åka till hudik en sväng idag, för att hämta Emmas syster Linda. Emma ska ju promt samla hela släkten och familjen nu för lite middag? vadå... bara för att hon ska åka iväg i 13 månader som au pair i USA. Det är ju inte så att man kommer att märka hon är borta^ elleeer? Ursäkta, jag har bara en liiiten liiiten fråga. - HUR TÄNKTE DU NU?!?! jag då? jag trodde vi hade något speciellt. Lämna mig här, ska jag vara en ensam hemmafru nu då eller? va va va? då kommer jag inte ens vara en riktigt hemmafru, för såna har väninnor som dom umgås med. Inte helt okej Emma Sofia Olsson! jag ska nog titta på flygbiljett nu... jag jobbar ju extra, så jag borde alltså kunna resa vid månads skiftet. Det blir bra, jag ska genast skicka ett mail till hennes mammor där nere och säga: "hejsan, jag heter Sofia och jag är med Emma. Det hör du ju på namnet, Emma Sofia Olsson. Vem lämnar ena sitt namn hemma liksom? nej just.. vi ses snart!" . - det är väl ett perfekt hej här kommer jag mail? det tycker i allafullafall jag. man måste ju visa vem som bestämmer!

- nej, det blir inte kul.. 13 månader? det är för tusan ganska långt med tanke på att jag höll på att dö av raslöshet och typ saknad (?) när hon var i Ronneby typ två veckor (!!!!)... nej, nu blev det hemskt känslosamt! jag ska ju upp tidigt imorn, har inte tid med sånt här nu.

hej då.
en desperat hemmafru!

ah, just nu känner jag mig i stil med en hemmafru... En desperat sådan! Jag tvättar, diskar, lagar mat, läser tidningar, umgås med min andra hemmafru Emma hela dagarna och hämtar barnen på skolan/dagis. Är inte det lite väl likt en hemmafrus liv? dock har jag ingen man som jobbar och tjänar massa pengar som jag kan spendera... Utan det gör jag ju själv när jag väl jobbar lite extra på Condis Bar & Kök. Men inte fy skam det heller! Jag sökte ett jobb i måndags, jag är ju väldigt orutinerad när det gäller sånt. Ska jag ringa dig och säga "hej läs mitt CV, jag är grym!" ?!? hallå... hjälp. Jag ljög även för min jobbcoach, hon frågade mig om jag gjort en anställnings intervju tidigare: "Nej, en sån har jag aldrig varit med om". Men hallå, jag har ju typ varit med om hundra miljoner stycken. Att prata med en Au Pair familj är väl samma sak som en arbetsintervju? det är ju ett arbete det också, man får ju betalt. Happ, så där ljög jag också. hur bra är det när man söker som au Pair ?! Ljuga om arbetsintervjuer :P nåväl. skämt och sido! jag är alltså ganska erfaren på arbetsintervjuer trots allt..

- nu slår tanken mig igen.. hur jag alltid lyckas komma in på massa konstigheter? väldigt osammanhängande tycker jag. Från hemmafru till Au Pair och Jobbintervjuer? ja jo.. det har ju kanske ett sammanhang, att en hemmafru tillslut kanske (enligt mig borde) tröttna på att gå hemma efter ett tag. Det skulle jag väl vilja påstå att denna hemmafru har gjort iallafall. Det vore rena drömmer att få in lite rutiner i livet igen! upp, fixa till sig, till jobbet, komma hem, plocka lite, äta middag, göra det som behövs eller bara helt enkelt göra det som man känner för just då. Soffa, promenad? Man skulle väl kunna säga att det är lite av en dröm, precis som USA. Fel att bara låta mig få ett jobb och om inte annat få råd till att åka dit, plugga? eller bara hitta en familj med söta små barn som jag kan få leka med hela dagarna? nee... nåväl, det är väl dags att bege sig ut på platsbanken igen.

Men att bero på arbetsintervju, Jag ska ju faktiskt prata med den här familjen som jag pratade om i ett tidigare inlägg. På Fredag, på eftermiddagen nå tag. Jag ska förmodligen prata med Mamman och deras nuvarande au pair. Båda pratar svenska (?), det tycker jag ska bli lite skrämmande :P jag har ju bara gjort det på engelska. haha! jag tror jag måste öva lite på hur jag ska formulera mig på svenska! hehe. Har även mailat lite med Pappan, Jag. Det var med honom som jag bokade samtalet. Har även varit en staaaalker nu på morgonen, Pappan skickade en länk på Madlenes (mamman) hemsida. Har läst hennes blogg.. Jag säger bara oooj, ingen hemmafru här inte. Jag skulle vilja vara som hon! jag tycker ni borde gå in på hennes sida och bli imponerade och inspirerade.  Här har vi en kvinna i min smak! hahah. ah, jag antar att hon vill ha läsare.. Så här mina kära vänner, läs och aah... Jag satt och med käken nere i knät : http://www.maddyo.com./

Just, ska lägga lite makeup nu sen ska jag bege mig mot Tallåsen och hämta upp barnen efter fritids och dagis :)


- ge mig lite dans i tillvaron....


det blev kväll idag också.

Hemskt trött var jag, men det verkar som att det gick över? okej. Somna i Emmas soffa kunde jag minnsann, men inte i sängen. Det är väl typiskt det? åka hem till ensamheten för att man tror man är trött. Vilket lurendrejeri!! (hemskt konstig stavning på det ordet, är det ens ett ord?) nåväl. Jag fördriver tiden här medan jag väntar på att min fruktsallad på mitt café ska bli klar så jag kan servera den... Facebook är mitt liv numer, liksom Maries?! jag kom på den bästa affärsidén idag. Jag ska starta eget: "Behandla ditt beroende mot Facebook. Bli en F-lagare" . Är det inte ett alldeles utomordentlig affärsidé?! jag är iallafall nöjd. Det finns nog ett snart... Och jag ska jag banne mig ha en del av vinsten.

Jag skulle hjälpa Emma baka bullar idag också... Vilket jag gjorde kom jag på nu! jag var ju faktiskt med och handlade på ICA. Men ah, jag hade visst lovat att jag skulle smeta ägg och ströa sockret. Men det blev visst inte riktigt så... Jag blev bjuden på middag av min bror och hans snååååååla fru! hahahah. Nu blev det ju ganska mycket interna skämt, men det är inget jag orkar rabbla upp nu. Skulle jag göra det skulle ni ju förmodligen ändå inte skratta som vi gjorde där, just då! ah. Det sprutade tårar, fastnade spagetti i halsen osv. nåväl, mat fick jag och mätt blev jag :) trots att jädra skrotungen Alma stal min mat^ men hur som helst, jag hjälpte ju alltså inte Emma.. Men bullarna blev riktigt goda hjärtat!

jahapp...
- det är väl dags att servera fruktsalladen nu :)
goood naaaatt.
en hostande emma.

Ja.. Det är precis var som ligger bredvid mig just nu. Jag börjar nästa att ångra att jag bjöd med henne över natten! haha. Kommer jag få sova? jaja. Jag häller i henne massa hostmedicin sedan, typ när hon somnat o så. Vi ligger iallafall och tittar på Sex and the city filmen! den är ju helt klart alldeles för underbar. Jag drömmer om New York. Det ska bli mitt hem en vacker dag.

Jag skickade iväg mitt CV till ett café i stockholm idag... Känns dock inte så positivt! det hamnade nog i skräpost. Jag är ju hemskt sugen på USA, trots mina motgångar. Men som alltid så skulle jag väl vilja påstå att mitt lilla hopp byggs upp varje gång jag pratar med en familj. Fick ett trevligt mail från en mamma, en svensk mamma (!). Hon bor med sin man och hennes två barn utanför Boston (ja jo.. jag skulle ju kunna tänka mig att bo där också faktiskt) och söker en kvinnlig Au Pair som kan svenska. - Det är ju alltså jag! hehe. Svarade på hennes mail dagen efter iallafall.. Men fick inget svar på ett tag. Men idag skrev Jag (nej, inte jag.. utan pappan: Jag. Han heter så!) ett mail till mig, där dom fortfarande var intresserad av att prata med mig. Deras Au Pairs "tid" går ut i februari. Det vore ju alltså perfekt att åka då! då hinner jag träffa Micke och Evas bebis :) dock inte Thomas och Fridas. Men som det stod i familjens profil så åker dom tydligen och hälsa på i Sverige två gånger om året^ vilket sammaträffande! men ni som följer min blogg vet ju hur dessa samtal med familjer brukar resultera... "du verkar vara en jätte bra och trevlig tjej men vi har bestämt oss för en annan". så var det med det och så blir det nog med detta också. Det är nog meningen att jag ska gå arbetslös och titta på våra bästa år varje morgon. hah! well.


Jag har lunchat med min kära bror och hans andra familj idag. Vad ska man säga? man mår helt enkelt bra av att få klappa lite på barnen och leka tagen en stund. Lite utav det bästa jag vet faktiskt. Och jag blir fundersam.. som när Micke och Eva väntade Alma. Hur skulle jag kunna älska ett till barn så som man älskar Billy?! hm, det visade ju sig gå ganska bra. Men nu då, TVÅ barn till?! hur ska dom få plats liksom? det känns konstigt att veta att man kommer att tycka om dom lika mycket också, trots att det känns som att det inte går på nå vis. Billy och Alma är ju liksom det, världens bästa syskonbarn. - Jag ska hämta dom efter dagis/skolan imorn.

Nu ska jag titta på klart på sex and the city.
sooo long, natti natt.


reprisens dag.

Söndag, en bra söndag för att vara en "bakis-söndag". Var ut och käkade igår med tjejerna, sedan var vi och sa hej inne på stadens. Hemskt längesedan jag var där! Det var mycket folk, det var kristet som spelade... Hörde dock inte en låt av dom. Det räckte med att höra på soundchecket medan vi satt och åt på Stadt :) heh!

Nåväl, efter middagen fick jag någon lättare variant av migrän. Men det ordnade upp sig och jag kunde följa med tjejerna ut. kanon! Blev en tidig kväll, tror faktiskt att jag låg i duschen redan runt ett. Ja, det är ju så, ni vet.. Jag har ju en förkärlek till duschen efter krogen. Fosterställning och sova ruset av sig en stund. Tror dock inte att mamma och pappa är lika förtjust i att jag ligger där i ett par timmar... Det är ju tur att vi har en stooor varmvattenberedare. haha!

Jahapp, imorn tänkte jag ta tag i mitt jobbsökande! det här funkar ju inte riktigt. Ska skriva klart mitt intressebrev och lämna det lite överallt i Ljusdal, sedan ska jag titta hur det ser ut i platsbanken i södra Sverige. Alltså, Stockholm. Längre ner vill man ju inte xD där förstår man inte vad dom säger riktigt! ah.. Imorn är en bra dag för att söka jobb. Jag tror att en måndag är den bästa dagen att söka på. Då har dom hela veckan på sig att fundera över min snygga ansökan och CV. Då ringer dom i slutet på veckan och säger: jag har funderat över att ha dig som anställd här och vi här på företaget tycker att du passar perfekt! du börjar på måndag.
- Ja, är det inte så lätt?! det tror jag... det här kommer ju att gå som en dans på rosor. Jag kommer lätt att ha ett jobb nästa söndag! haha.

Man ska vara positiv, det har jag läst i någon tidning nånstans.. garanterat!

RSS 2.0