Chicke och Emma

halloj!
här är vi.. o där är ni. allt är bra här i USA, vi äter massa mat och handlar fina grejer. träffar roliga människor och ser på bra TV! det är ungefär som hemma, fast här. lite billigare också! och betydligt mer reklam på tvn, dyrare att ringa hem är det också såklart.

men Emma är den samme, aningens modigare bara. men lika fin o bra som sist jag träffade henne :) aningens finare nu! mer färgglad kläder också och lite andra skor, inte bara flipflop o sneakers. heh! det är fantastiskt här iallafall, att få vara med bästaste Emman. hon tröttnar aldrig på att sulla på min arm heller, det har hon sagt. well, hon kommer iallfall snart hem så nu behöver jag inte sakna henne mer. det är väl också fantastiskt?!

vi har iallafall varit downtown o härjat. handlat, sett inspelningen av tranformers 3, ätit, druckit, knäppt kort, fått maaaasssor av blåsor o skavsår, åkt tåg, sett folk röka braj, tittat på bönan, varit i typ världens högst byggnad, fått pizzan levererad till dörren (är besviken på pizza killens bil), solat, badat, blivit attackerad av STORA äckliga djur, gråtit pga av blixtrar o åska, sett på inception.. osv osv! vi har gjort massor, men ikväll kommer nog det bästa utav allt.... KING OF LEON!! king king king= kung kung kung, på svenska.

det är bara 2 dagar kvar nu innan jag åker hem, hoppas att vädret tillåter det bara.. ingen åska o så! vore så drygt om allt blev försenat och jag skulle behöva tjafsa med plan o flyg o människor på engelska. men men, den dagen den sorgen :) I guess.

PUSS!

inspelningen av transformers 3.


jag och emma vid "the bean".resan till Chicago.

god morgon, skulle jag säga. god middag säger ni, i sverige.
jag ligger i sängen hos Emma i Chicago.. går dagen var en enda lång resa. mina nerver var hysteriska och visste inte för fem öre hur som skulle hantera situationen. jag grät, jag kunde inte äta, jag grät, jag skakade, jag frös, jag fick öroninflamation, jag är så jädra förkyld osv. hej dået på arlanda när jag skulle lämna micke var värre än när jag åkte sist (jag har alltså byggt upp värsta marddrömmen med den här resan), då skulle jag vara borta i 12 månader, nu i 10 dagar.. vad händer med mig?! nåväl. att resa själv, gör jag nog aldrig om. panik och ensam i världen, så liten och så mkt som man vill sätta sig i mammas knä o så har jag nog aldrig känt mig förut. konstigt va?

ja, förutom mina marddröms landningar med öronen så gick ju resan helt okej. kunde inte sova eller äta dock... så igår slog jag rekord, jag var vaken i ett dygn! alla var snälla i passkontrollen i USA (jag slapp terror-rummet) och det där om att jag trodde det skulle vara problem med mitt visum var ju bara påhitt det med. dom frågade så snällt om jag hade pluggat här (jag baa.. nee? det står ju aupair på visat duumbo).

mötet med emma då. efter att ha stått i kön till passkontrollen hur länge som helst (ca 1-2 timmar) så började jag ju åter igen fundera ut en marddröm. vart är emma? hur får jag tag i henne? känner jag henne rätt så har hon börjat yra omkring där ute nu och typ är på en annan terminal? osv osv. men, hon hade yrat omkring lite men kom precis tillbaka med en söt liten welcome-ballong när jag klev ut genom dörrarna. jag tänkte bara: ÄNTLIGEN FÅR JAG GRÅTA UT MED EN ANLEDNING!! och grät, gjorde vi. emma var såklart cool, en stund sen så bara liksom blev det är explotion. ja ba, juste... you're not that cool as you think you are! mo ha ha ha. tog taxin hem till ett himla konstigt inrett hus. men fint, med vilda små kaninen på gården och nå konstiga djur i träden som låter som billarm. när jag började närma mig dom där nu-har-jag-varit-vaken-i-ett-dygn timmarna så tog vi bilen till the mall och åt lite mat. jag köpte även en himla fin BH på victoria's secret! :)

well. nu är klockan halv 8 här, emma sover, jag vill att hon ska vara vaken. nu får man väl väcka henne? JAG ÄR DÖDS HUNGRIG.
ja ja. vi hörs! puss.

mo ha ha!

det är sjukt vad några besökare. haha! jag som hade typ 100 om dan.
ne nu jäklar.

svammel.

varmt. jobb. bad. micke. vin. jobb. barn. sol. bil. järvsö-ljusdal. ljusdal-järvsö. vänner. kaffe. jobb. kronisk ångest. kärlek. värme. grillat. condis. bästa. sällskap. jobb. ett liv. mitt liv. 

jag sitter i ett kök, i ämbarbo, hemma(?). rastlös och trött i själen. jag jobbar för det mesta och de lediga dagarna kommer pö om pö. snart kommer dom i en klump, 10 dagars ledighet. i USA, hos Emma... alltså hos USA-på andra sidan jorden-som jag inte träffat på 9 månader-Emma. Idag är allt klart, jag har pengarna, jag har biljetterna, jag har fått svar från ambassaden. jag har tillstånd att iallafall kliva på planet, om tullen vill släppa in mig i USA-landet vet vi inte än(kan hända att jag får joina tallibanerna igen, som sist). men jag har ett inresetillstånd. jag har pratat med ambassaden, mitt visum får icke användas. jag har ett tillstånd nu. USA vill inte ha mig där. jag är nervös och jag har resfeber, för första gången i mitt liv. såg att micke får resa till USA, man måste ha varit straffad för minst droger (räknas alkohol som en drog enligt regelboken?), minst 2 gånger och ha suttit i fängelse i minst två år? vi kanske kan resa en annan gång. Nu ska jag resa ensam och jag ska byta TERMINAL i london, på en av världens största flygplatser. är det möjligt? vairför just jag? jag ska skriva en skylt där det står "help me. I'm a big big girl in a big big world!". på riktigt, är det lagligt att man ska behöva byta terminal? 


min nästa lediga dag är på söndag. min svägerska vill inte ens träffa mig, jag tror hon hatar mig. jag ska typ kidnappa barnen iallafall. för jag vet att billy vill träffa mig. han ville det förut iallafall. 
 
bla. men jag mår bra, är ständigt trött och orolig bara. vet inte varför. jag vill till stockholm och jag skulle vilja vara ledig två dagar för att kunna åka dit. undra om jag är ledig den 14de? då kan jag åka till sthlm. hoppas. jag undrar hur jag ska orka jobba efter att jag kommer hem ifrån USA? shit. helt totalt uppslukad av jet-lagen. det är så läskigt, man typ somnar fast att man inte ens märker det. stående. sittande. liggande. gående. springades. galet! det är en läskig känsla.

jag väntar på att min andra svägerska ska höra av sig. men jag är trött. jag orkar inte vänta på henne. ingen promenix idag alltså.

en daimglass vore lovely. det är min bästa. imorn efter jobbet ska jag handla lite grejer till emma på andra sidan jorden. om 10 dagar åker jag. adjö.

(man skulle kunna säga att vänster är min sida)


RSS 2.0